Geng Kakak Tembam

27 January 2011

Gemilang




Gemilang menyingkap perjuangan seorang pemuda untuk membela nasib golongan pelajar yang terpinggir dengan menubuhkan sekolah swasta yang pertama (Insititut Gemilang) di kawasan pedalaman pada tahun 1977 bagi menjamin masa depan mereka.

Gemilang memaparkan pelakon-pelakon muda yang semakin popular seperti Shah Jaszle, Tiz Zaqyah, Kamal Adli dan Tasha Shilla serta dibantu oleh Dato’ Jalaludin Hassan, Talha Harith, Muniff Isa, Kpenq Zulkifli, Puteri Chi Chi, Amin, Gregory Sze Lai Huat, Qishz, Nash dan Diandra Arjunaidi.

Gemilang, drama terbaru TV3 yang akan ditayangkan bermula 24hb Isnin ini jam 9.00 malam.
Yang atas 2 sinopsis yang Miss copy dari Kak Net. Nie Miss nak cerita episod pertama... Kedua, ketiga and seterusnya tengok sendiri k.Bagi Miss drama nie best juga...Miss tengok episod pertama hari tue sedih sangat. Camna perasaan anak-anak yang masih kecil kehilangan ibu tercinta. 4 beradik yang hidup bersama ayah yang hanya berpendapatan melalui menoreh getah. Bayangkan dulu harga getah bapa je kan...la nie siap ada geng Rela jaga dlm kebun getah 2. Kalau tak percaya p belek paper cepat. Ok, berbalik pada cerita asal...anak sulung kepada family tue terpaksa berhenti sekolah kerana nak membantu bapa mereka...nie bukan bapa mereka suruh berhenti k, dia sendiri yang nak..nak dipendekkan cerita, bapa mereka terpaksa menyerahkan adik-beradik tersebut kepada orang lain coz tak nak pelajaran mereka terabai...
Nak tau lagi? Tunggu depan tv koi 9 setiap ari Isnin...sampai situ saja cerita episod pertama. Episod kedua nanti kita tengok sama2 k.

Antara pelakon-pelakon drama Gemilang

Shah Jazle

Tizz Zaqyah

Kamal Adli




  

1 comment:

::FAIZ FARISH:: said...

Mcm best... nanti free nak tgk gak.. hehe

Label Blog Kami